Stredomorská kuchyňa

Kurací plátok so špargľovou omáčkou

Recept: Kurací plátok so špargľovou omáčkou

Koncom jari, keď nájdeme v obchodoch špargľu tak vymýšľame čo chutné a rýchle by sa z nej dalo pripraviť .  Toto je jeden pomerne jednoduchý a rýchly recept, ktorý doporučujem každému kto obľubuje túto chutnú jarnú zeleninu.

Ingrediencie

700 g kuracie prsia

1 zväzok zelenej špargle

čierne mleté korenie

50ml smotana na varenie

5ml olivový olej

30g maslo

3 strúčiky cesnaku

voda

ryža

soľ

 

Postup

  1. Kuracie prsia opláchneme, narežeme na plátky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji dozlatista. Mäso vyberieme z panvice.
  2. Špargľu opáchneme a poodlamujeme drevnaté konce. Celé kusy špargle necháme v osolenej  vode vrieť 5 minút. Vrchné časti (kvet) poodlamujeme a dáme bokom. Vzniknutú zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.
  3. Na panvici vo výpeku dožlta osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme vzniknutú zmes, vrchné časti špargle, maslo a smotanu na varenie. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  4. Kuracie plátky prelejeme omáčkou.
  5. Podávame s ryžou.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *