Recept: Kurací plátok so špargľovou omáčkou
Koncom jari, keď nájdeme v obchodoch špargľu tak vymýšľame čo chutné a rýchle by sa z nej dalo pripraviť . Toto je jeden pomerne jednoduchý a rýchly recept, ktorý doporučujem každému kto obľubuje túto chutnú jarnú zeleninu.
Ingrediencie
700 g kuracie prsia
1 zväzok zelenej špargle
čierne mleté korenie
50ml smotana na varenie
5ml olivový olej
30g maslo
3 strúčiky cesnaku
voda
ryža
soľ
Postup
- Kuracie prsia opláchneme, narežeme na plátky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji dozlatista. Mäso vyberieme z panvice.
- Špargľu opáchneme a poodlamujeme drevnaté konce. Celé kusy špargle necháme v osolenej vode vrieť 5 minút. Vrchné časti (kvet) poodlamujeme a dáme bokom. Vzniknutú zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.
- Na panvici vo výpeku dožlta osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme vzniknutú zmes, vrchné časti špargle, maslo a smotanu na varenie. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Kuracie plátky prelejeme omáčkou.
- Podávame s ryžou.