Recepty, Stredomorská kuchyňa

Špagety aglio e olio s rukolou

Recept: Špagety aglio e olio s rukolou

Špagety aglio olio s rukolou

Kedysi dávno som zvykol variť s použitím čím väčščieho množstva surovín a neraz som stál pri sporáku hodiny, no výsledok bola klasika nič prekvapvé. Niekde som zachytil, že cestoviny na taliansky spôsob by mali byť pripravené z maximálne troch surovín. Nechcelo sa mi tomu veriť až dochvíle čo som sa dostal k tomuto receptu. Geniálne jednoduchá kombinácia  chutí, ktorá veľmi dobre chutí.

Pôvod cestovín Aglio e olio je južné Taliansko. Základom je olivový olej, veľa cesnaku a trochu sušenej pálivej papriky- v tomto prípade sme použili chilli cayenne long slim. Špecialita tohoto receptu je pridaná rukola, ktorá dodá receptu krajší vzhľad, sviežosť, podmanivú chuť plus vitamíny navyše.

 

 

 

Ingrediencie

  • 400g špagety
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 mocca lyžičku sušenej cayenne long slim
  • 70 ml panenský olivový olej
  • 150 g rukoly
  • morká soľ
  • parmezán

 

Postup prípravy

  1. Na prípravu tohoto receptu potrebujeme panvicu s vysokým okrajom, preto som sa rozhodol použiť Wok. V panvici ohrejeme 50 ml livového oleja. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme približne 5 minút pokiaľ cesnak nezačne krásne voniať , nezmäkne a nezačne chytať zlatistú farbu. Zložíme zo sporáku.
  2. Medzitým do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ, kvapku oleja a privedieme do varu. Pridáme špagety a varíme o 2 až 3 minúty menej ako je uvedené na obale. Pomocou varešky naberieme asi politra vody z cestovín a následne cestoviny scedíme a odložíme bokom.
  3. Odobranú vodu prilejeme do panvice a na miernom ohni zmes privedieme k varu. Varíme  5 minút aj viac, kým sa   približne polovica objemu vody odparí. Pridáme špagety a miešame 2 až 3 minúty kým cestovina nebude al dente a omáčka nezhustne.
  4. Zložíme zo sporáku, pridáme rukolu a zvyšný olej.   Zľahka premiešame, ochutnáme a jemne dochutíme soľou, korením a sušenou chilli paprikou podľa našej chuti. Môžeme začať servírovať s parmezánom alebo podobným druhom syra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *