Recept: Zapekaná brokolica
Ingrediencie
- 2 Ks brokolice
- 250g malých, baby zemiakov
- 1 mozzarelu
- 100g tvrdý syr
- 1 smotana na šľahanie
- 3 vajíčka
- 3 strúčiky cesnaku
- maslo na vytretie pekáča
- 0,5 dcl Olivový olej
- čierne mleté korenie
- soľ
Postup
- Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky a varíme v osolenej vode 5 minút alebo ju pripravíme na pare 15 minút.
- Vo vode z varenia brokolice uvaríme umyté zemiaky v šupke.
- V miske zmiešame smotanu, vajcia, cesnak a rozšľaháme.
- Pekáč vymastíme maslom a olivovým olejom, poukladáme naň zemiaky, brokolicu a zalejeme zmesou.
- Na vrch pridáme nastrúhaný syr a nakrájanú mozzarelu
- Pridáme soľ a korenie podľa chuti
- Rúru necháme predhriať na teplotu 180 °C.
- Zapekáme 30minút.
TIP: Ak chceme Zapekanú brokolicú a zeleninovú polievku jednou ranou v druhom kroku pridáme viac zemiakov. Časť zemiakov necháme v hrnci a pridáme koreňovú zeleninu, mrkvu, zeler, 3 strúčiky cesnaku, cibuľu, dochutíme podľa chuti.